Zeven voor leven

Sponsoring groot succes

Het Brainclinics-Vidacto team droeg ruim duizend euro bij aan het totaal van €167.612,- dat de Zeven voor Leven sponsorrit bijeenbracht voor de Stichting Kanker Zien. Na afloop van de sponsorrit spraken we kort met Martijn Arns, oprichter van Brainclinics en ploegleider van het wielerteam.
Gefeliciteerd met jullie prestatie! Hoe ging het?
Dankjewel! Het viel 100% mee. De rit zelf was best stevig, 140 kilometer in totaal, en door het hoogteverschil van het parcours hebben we 2000 meters geklommen. De moraal was goed en bleef dat ook.
Hoe hoog eindigden jullie in het klassement?
Het mooie van de Zeven voor Leven sponsorrit is dat iedereen eigenlijk een winnaar is. De renners, die naar hun eigen maatstaf kunnen presteren, de sponsors, omdat ze bijdragen aan goed en belangrijk onderzoek naar het herkennen van kanker in een vroeg stadium, de Stichting Kanker Zien, omdat ze met een eerste sponsorrit al ruim 167.000 euro binnenhalen, en natuurlijk de (toekomstige) kankerpatiënten, die een betere overlevingskans in het vooruitzicht hebben.
Je noemt presteren naar je eigen maatstaf, wat bedoel je daarmee?
Een ronde is ongeveer 20 kilometer, en je kunt maximaal 7 ronden rijden. Maar omdat het sponsorbedrag niet verbonden is aan het aantal ronden dat je rijdt kan je ook minder ronden rijden en toch een vol bedrag binnenfietsen. Daardoor is meedoen eigenlijk belangrijker dan winnen, of veel kilometers maken. Ik ben blij met onze prestatie, we hebben met het team de zeven ronden volgemaakt en daarbij een goed gemiddelde gereden. En we hebben ruim duizend euro binnengebracht!
Volgend jaar weer?
Wie weet wat de toekomst brengt!

foto: Abigaël de Vries

Team Brainclinics-Vidacto. vlnr: Noud van Hecke, Bas Vroemen, Martijn Arns